SOLGAR Siarka MSM - Metylosulfonylometan 1000 mg 120 tabletek
Dostępność: Czekamy na dostawę 0 szt.
Cena: 115.99
Dostępność: Czekamy na dostawę 0 szt.
Cena: 115.99
Odkryj moc organicznej siarki z SOLGAR Siarka MSM! Ten wysokiej jakości suplement diety dostarcza cennego metylosulfonylometanu, związku chemicznego naturalnie występującego w przyrodzie i w ludzkim organizmie.
Czym jest MSM? MSM, czyli metylosulfonylometan, to organiczny związek siarki, który stanowi kluczowy budulec dla wielu tkanek w naszym ciele. Siarka jest czwartym najobficiej występującym minerałem w organizmie i jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania komórek i tkanek. Choć siarka występuje w niektórych produktach spożywczych, takich jak warzywa, owoce czy mięso, jej poziom może być obniżony przez obróbkę termiczną lub intensywny tryb życia. Suplementacja MSM może być cennym uzupełnieniem codziennej diety w ten ważny pierwiastek.
Dlaczego warto wybrać SOLGAR Siarka MSM?
Zadbaj o siebie od środka i poczuj różnicę, jaką może przynieść odpowiednia suplementacja, wspierając Twoje dobre samopoczucie każdego dnia!
Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
| Składniki aktywne | Na porcję (2 tabletki) | % RWS* |
|---|---|---|
| MSM (metylosulfonylometan) | 2000 mg | --- |
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Pozostałe składniki: substancje wypełniające (celuloza mikrokrystaliczna, celuloza roślinna); substancje przeciwzbrylające (roślinne sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu); substancje glazurujące (glicerol roślinny, kwasy tłuszczowe).
Spożywać 1 tabletkę dwa razy dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.Kobiety w ciąży oraz karmiące, osoby chore lub zażywające leki powinny przed zastosowaniem skonsultować się z lekarzem.
120 tabletek
Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, jest odpowiedni dla wegan i wegetarian. Na podstawie listy składników, produkt nie zawiera typowych alergenów, takich jak gluten, pszenica, drożdże, soja, czy nabiał.